29 nov. 2012

Nud în natura moartă (sau vie?)

Aș vrea să îmi explice cineva de ce se dezbracă natura toamna, înainte de a intra în frigul iernii? Copacilor nu le e frig? Își lasă întreaga podoabă de frunze și fructe să coboare alene și să acopere pământul ... Oare pământului îi e frig? De-aia îl învelesc copacii cu frunze? Ce știu copacii în plus față de noi? Oare copacii vor să pozeze nud iarna? Sau așteaptă zăpada ca pe un veșmânt nou, dar mereu nestatornic? Am găsit aceată fotografie minunată pe care vreau să o împărtășesc cu voi. Mie cu siguranță mi-a pornit motorul imaginației către niște către niște cărări îndepărtate de drumurile bătute de noi în banalul cotidian.


Azi, mergând spre muncă, am trecut chiar pe sub o ploaie de frunză. Mi s-a părut minunat! Parcă eram cumva despărțită de restul lumii de pe trotuar, stând lângă copacul falnic care se dezbrăca fără inhibiții chiar deasupra mea ... 


Am uitat să mă laud că am primit Rev de Pov numărul 8. Mare mi-a fost surpriza și bucuria să văd o dedicație de Motanov pe pagina cu povestirea lui. Motanul meu a fost puțin cam gelos cred, așadar s-a așezat cu nesimțire pe revistă înainte să apuc să citesc povestirea. Am reușit să ajung la pace cu el cam greu. Cappuccino nu este un motan obișnuit cu socializarea în cadrul speciei sale. În mod normal vorbește doar cu oamenii, în principiu pentru că el consideră că animalele nu sunt suficient de deștepte. Descoperirea lui recentă că există și alte pisici care gândesc (și nu doar gândesc ci sunt chiar talentate la scris) l-a dat peste cap. Cert este că mi-a plăcut foarte mult (ca de obicei!) și îmi face poftă de mai mult (ba chiar îmi face poftă să mă apuc și de scris niște povestiri - nu aș vrea să vă spun ce titluri și subiecte nebune îmi trec prin minte).


Sursa foto: Portofoliu Igor Zenin, http://izenin.redbubble.com
Sursa video: www.youtube.com
Ce de-a doua fotografie este proprie și astfel vi-l prezint și pe Cappuccino ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu